Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Irkutsk bölgesinde ek sosyal destek tedbirlerine hak kazanan SVO katılımcılarının kategorisi genişletilecek

Irkutsk bölgesinde ek sosyal destek tedbirlerine hak kazanan SVO katılımcılarının kategorisi genişletilecek
REKLAM ALANI
21.06.2024
A+
A-

Irkutsk bölgesinde ek sosyal destek tedbirlerine hak kazanan SVO katılımcılarının kategorisi genişletilecek

2024

Birleşik Rusya’nın Irkutsk bölge şubesi sekreteri Vali Igor Kobzev’in girişimiyle, özel askeri şirketlerin bir parçası olarak çatışmalara katılan vatandaşlara faydalar sağlanacak
“Özel askeri operasyonlara katılanlar ve aile üyeleri için ek sosyal destek önlemleri hakkında” yasada değişiklik yapılacak.

Bunlar, her şeyden önce, ek yardıma hak kazanan vatandaşların kategorilerinin genişletilmesiyle ilgilidir. Artık bunlar sadece Rusya Federasyonu Silahlı Kuvvetlerinin özel bir askeri operasyona katılan çalışanları değil, aynı zamanda sözde özel askeri şirketlerde görev yapan Kuzey Askeri Bölge gazileri olan Kahramanlar.

“Bugünkü oturumda hava savunma askerlerini desteklemeye yönelik önemli bir yasa tasarısını değerlendirdik. 53-oz sayılı bölgesel yasanın öngördüğü ek sosyal destek önlemlerine uygun olanların kategorilerinin genişletilmesini önerdi. Sözde özel askeri şirketlerin katılımcılarından bahsediyoruz. Bu adamlar Rusya Federasyonu Silahlı Kuvvetlerinin askeri personeli ve gönüllü formasyonda kalmak için sözleşme imzalayan vatandaşlar değil, onlar bizim için, özgürlüğümüz için savaşıyorlar ve biz de onları desteklemekle yükümlüyüz. Tasarı ilk okumada kabul edildi. Üzerinde çalışmalar devam edecek” dedi Igor Kobzev .

Irkutsk Bölgesi Yasama Meclisi Sağlık ve Sosyal Koruma Komitesi Başkanı Artyom Lobkov, tasarının Birleşik Rusya grubunun uzman konseyi üyeleri tarafından değerlendirildiğini ve halkın desteğini aldığını ekledi.

Yasanın (öncelikle yaralanma ve ölüm tazminatları açısından) özel operasyonun başlangıcından itibaren PMC’lerdeki çalışanları kapsayacak şekilde genişletilmesi önerilmektedir.

Irkutsk bölgesi yasalarının, SVO katılımcıları ve aile üyeleri için yaralanma ve ölüm ödemeleri de dahil olmak üzere geniş bir yelpazede ek yardım tanımladığını hatırlatmak isteriz.

Hoparlör
Kobzev İgor İvanoviç
Kobzev İgor İvanoviç
Irkutsk Bölgesi Valisi, Partinin Irkutsk Bölge Şubesi Sekreteri
#Kobzev
#Irkutsk bölgesi
#bölgeler
#destek tedbirleri
#SVO katılımcılarına yardım
#mevzuat
#Lobkov
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/v-irkutskoj-oblasti-rasshiryat-kategoriyu-uchastnikov-svo-imeyushih-pravo-na-dopolnitelnye-mery-socialnoj-podderzhki

 

REKLAM ALANI