Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Roscosmos kozmonotları ISS’den “Zafer Diktesi” katılımcılarını selamladı

Roscosmos kozmonotları ISS’den “Zafer Diktesi” katılımcılarını selamladı
REKLAM ALANI
29.04.2024
A+
A-

Roscosmos kozmonotları ISS’den “Zafer Diktesi” katılımcılarını selamladı
2024

İtiraz Oleg Kononenko, Nikolay Chub ve Alexander Grebyonkin tarafından gönderildi.
Nikolai Chub, çocukların herkesin Anavatanlarının tarihini bildiği ve bundan gurur duyduğu bir ülkede büyümelerinin temel olarak önemli olduğunu vurguladı.

Diktenin mottosu “Hatırlamak için bil”dir. Geçmişimizi hatırladığımız ve Büyük Vatanseverlik Savaşı gazilerine sahip çıktığımız sürece çocuklarımızı büyük Rusya’nın değerli vatandaşları olarak yetiştirebiliriz” dedi.

Alexander Grebenkin ayrıca kendisine dikteyi başarılı bir şekilde yazmasını diledi .

“Dikteye katılım, Büyük Vatanseverlik Savaşı gazilerine, Anavatanımızı temizleyen ve Avrupa ülkelerini faşizmden kurtaran çokuluslu Sovyet Ordusunun askerleri ve komutanlarına olan minnettarlığımızın bir yansımasıdır” dedi.

Oleg Kononenko, “Zaferin Diktesi” nin sadece Rusya’da değil yurt dışında da yazıldığını hatırlattı.

“Bu dikte neredeyse tüm kıtalardaki düzinelerce ülkenin vatandaşları tarafından yazılıyor. Yabancı dikte katılımcıları her zaman barışın, adaletin ve eşitliğin garantörü olan ülkemizin tarihiyle ilgileniyor” diye konuştu.

Birleşik Rusya’nın 26 Nisan’da altıncı kez uluslararası “Zafer Diktesi” kampanyasını düzenlediğini hatırlatalım. Tarihsel test Rusya’da ve dünya çapında 60 ülkede 28 binden fazla sitede yazılacak.

Eylem okullar, üniversiteler, Rosatom, Roshidromet, Roscosmos, Rus Coğrafya Derneği, Russian Post ve sanayi kuruluşları tarafından desteklendi. Ülkenin havalimanlarında, uçaklarında, tren istasyonlarında, uzun mesafe trenlerinde “Zafer Diktesi” sorularını cevaplayabilirsiniz. Savunma Bakanlığı, Rusya Ulusal Muhafızları, İçişleri Bakanlığı ve Acil Durumlar Bakanlığı’nın askeri birimlerinde, alt bölümlerinde ve eğitim kurumlarında 1,5 binden fazla site oluşturuldu.

Bu yılki görevler, Leningrad’ın tamamen kurtarılmasının 80. yıldönümüne, Sovyet birliklerinin SSCB sınırlarına girişine (Kızıl Ordu’nun kurtuluş misyonunun önemli aşamalarından biri), ön saflardaki yazarların yıldönümlerine adanmıştır. ve diğer unutulmaz tarihler.

Zafer Diktesi soruları sekiz dile çevrildi: İngilizce, Fransızca, İspanyolca, Lehçe, Sırpça, Moğolca, Çince ve Yunanca. Çevrimiçi versiyon da uyarlanmıştır; İngilizce ve Çince olarak mevcuttur.

#DictationVictory
#Zafer günü
#9 Mayıs
#uluslararası eylem
#bölgeler
#astronotlar
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/kosmonavty-roskosmosa-poprivetstvovali-uchastnikov-diktanta-pobedy-s-borta-mks

 

REKLAM ALANI