Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

“Birleşik Rusya” ülke çapında tarihi bir “Zafer Diktesi” etkinliği düzenledi

“Birleşik Rusya” ülke çapında tarihi bir “Zafer Diktesi” etkinliği düzenledi
REKLAM ALANI
29.04.2024
A+
A-

“Birleşik Rusya” ülke çapında tarihi bir “Zafer Diktesi” etkinliği düzenledi
2024

Milletvekilleri, parti aktivistleri, Büyük Vatanseverlik Savaşı gazileri, Kuzey Askeri Bölge üyeleri ve gençler katıldı.
Moskova’da “Zafer Diktesi” 16 binden fazla insanı bir araya getirdi. Test, merkezi Rusya Federasyonu Silahlı Kuvvetleri Müzesi olmak üzere 371 yerde yazılmıştır. İkonik yerler arasında “Rusya” sergisi, Dünya Medeniyetleri Üniversitesi ve adını taşıyan park da vardı. Gorki, Tsaritsyno Müzesi-Rezervi, Izmailovo Kremlin, Kozmonotluk Müzesi, Kursky İstasyonu. “Bu yıl site sayısını önemli ölçüde artırmayı başardık. Bu, Moskovalıların ülkemizin tarihine ne kadar saygılı davrandıklarını gösteriyor” dedi Moskova’daki “ Tarihsel Hafıza ” parti projesinin koordinatörü Evgeny Gerasimov .

Moskova bölgesinde binden fazla tesis faaliyet gösteriyor. Bunlardan merkezi olanlardan biri, Birleşik Rusya’nın Moskova bölgesel bölge şubesi Sekreter Yardımcısı ve Devlet Duma milletvekili Alexander Tolmachev’in testlere katıldığı Şeremetyevo Havaalanıydı . “Bu, bir eyleme katıldığım ilk sefer değil ve her seferinde benim için bu, kendi tarihime dair bilgimi ölçen bir sınav gibi oluyor. Kazananların sayısının sürekli arttığını gördüğümüz için, dikteye katılanların iyi sonuçlar alacağından eminim” dedi.

Kostroma bölgesinde 123 saha açıldı ve testlere 4,3 binden fazla kişi katıldı. En büyük site Kostroma Devlet Üniversitesi’ndeydi. “Üçüncü kez bu etkinliğe keyifle, büyük bir gururla ve görev duygusuyla katılıyorum. Ve herkese tavsiye ediyorum,” dedi Birleşik Rusya milletvekili derneğinin üyesi Alexander Dubov .

Komi’de 315 site düzenlendi. Eylemin merkezi mekanı Sivil Hizmet ve Yönetim Akademisi idi. “Bizi birleştiren dikte bize o olayların anısına dokunma fırsatını veriyor. Dedem ve babam kavga etti. Savaş yılları boyunca annem Troitsko-Pechora bölgesinde budama makası olarak çalıştı. Benim neslimin görevi, bu hatıra sopasını çocuklarımıza ve torunlarımıza devretmek, böylece büyük bir halkın başarısını onurlandırmaktır” dedi Komi Devlet Konseyi Başkan Yardımcısı Valentina Zhideleva .

Astrahan bölgesinde, bizzat “Zafer Diktesi” için 250’den fazla alan hazırlandı: müzeler, kütüphaneler, tarihi ve kültürel merkezler ve eğitim kurumları. Müze ve sergi kompleksi “Tseykhgauz” merkezi oldu. “Diktenin asıl amacı tarihi hafızayı korumak ve tüm vatandaşları birleştirmektir. Bugün bu, ülkemizin tarihi etrafında bir araya gelmek, gençlere halkın kahramanca başarılarını anlatmak için bir başka büyük fırsat,” dedi bölgesel parlamentonun birinci başkan yardımcısı ve Birleşik Rusya fraksiyonunun üyesi Vitaly Gutman .

Volgograd bölgesinde yaklaşık 9 bin kişi dikteyi yazdı. Faaliyette olan 259 tesis vardı. Bunlardan en önemlisi, Stalingrad Müze-Rezervi Savaşı’nın Zafer Salonu idi. “Volgograd bölgesi için eyleme katılmak kutsal bir görevdir, şehit kahramanlarımızın anısına bir saygı duruşudur. Bu, gençleri Anavatan tarihini araştırmaya çekmek için başka bir fırsat, tarihi gerçeği korumanın ve muhafaza etmenin başka bir yolu,” dedi Devlet Duma milletvekili Andrei Gimbatov “Tarihsel Bellek” parti projesinin bölge koordinatörü .

Hakasya’da “Zafer Diktesi” eğitim kurumları, müzeler ve kütüphanelerdeki 123 tesiste gerçekleştirildi. Benzersiz olanlardan biri, Sayano-Şuşenskaya hidroelektrik santralinde yakın zamanda açılan ziyaretçi merkeziydi. Burada öğrenciler ve geleceğin hidroelektrik işçileri eyleme katıldı.

Hoparlör
Gerasimov Evgeniy Vladimiroviç
Gerasimov Evgeniy Vladimiroviç
Moskova Şehir Duması Milletvekili, Rusya Federasyonu Halk Sanatçısı, Moskova’daki federal parti projesi “Tarihsel Hafıza” koordinatörü
#Gerasimov
#Moskova
#bölgeler
#DictationVictory
#Moskova bölgesi
#Tolmaçev
#Kostroma bölgesi
#Dubov
#Komi Cumhuriyeti
#Zhideleva
#Astrahan bölgesi
#Volgograd bölgesi
#Gimbatov
#İkinci Dünya Savaşı
#Hakasya Cumhuriyeti
#partiprojeleri
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/edinaya-rossiya-provela-istoricheskuyu-akciyu-diktant-pobedy-po-vsej-strane

 

REKLAM ALANI